Horst 800 jaar en de historie van de luchtvaart​

Geïnspireerd door de organisatie van 800 jaar Horst willen wij als Horster modelvliegclub Apollo 68 graag  onze bijdrage leveren aan een overzicht van een deel van deze geschiedenis.

In de 800 jaar Horster historie zit niet alleen de ontwikkeling van het rollend materieel zoals het wiel, de kar en de auto maar heel belangrijk was ook de historie van de luchtvaart, of zeg liever de ontwikkeling van de luchtvaart.

Ondanks dat diverse enthousiastelingen al een beetje eerder bezig waren met het idee om te kunnen vliegen mogen we concluderen dat de eerste echte vliegtuigen zo rond 1900 verschenen.

Tegenwoordig pakken we probleemloos het vliegtuig als we op vakantie gaan, maar ooit stond de luchtvaart in de kinderschoenen. In 1903 wisten de gebroeders Wright in North Carolina de eerste succesvolle vlucht in een vliegtuig te maken. Duur: 12 seconden.

Op zondag 23 juni 2019 willen wij tijdens een gezellig treffen van onze leden en modelvliegers uit de regio proberen een zo volledig mogelijk beeld van de geschiedenis van de luchtvaart te presenteren. Er zullen schaalmodellen gevlogen worden vanaf het prille begin tot het moderne jet tijdperk.

Iedereen die het vliegen een warm hart toedraagt is uitgenodigd om tijdens deze vrij toegankelijke open dag te komen kijken op ons modelvliegveld Op de kamp 4 in Horst,  waar de demonstraties vanaf 11.00 uur zullen beginnen.

Meer info over modelvliegclub Apollo 68 vindt u op onze website https://www.mvc-apollo68.nl

Locatie:           Modelvliegveld MVC Apollo 68,  Op de kamp 4, Horst

Tijdstip:           11.00-18.00 uur entree vrij

Op:                     23 juni 2019

Sluit Menu