CLUBWEDSTRIJDEN 2019

Wind en regen waren de ingrediënten dit jaar voor de clubwedstrijden. Maar toch tussen de buien door ging het allemaal lukken om alle onderdelen goed af te sluiten. Donderdag even de caravan stallen en de opbouw van de attributen kon beginnen. Zo’n kampeerweekend met de wedstrijden geeft altijd weer een ontspannen sfeertje.

Even op je gemak opbouwen en op tijd klaar voordat het hele circus kon beginnen. Onze allerkleinste piloten namen al gauw het hoepelparcours in beslag en met de beste bedoelingen: kampioen worden. En de rest dus alleen maar winnaars.

Met het publiek onder de luifel en de piloten op het veld ging de zaterdag van start met de heli wedstrijd. Het parcours was deze keer uitgezet met tijdwaarneming, petflessen en andere attributen. Speciaal naar wens van de heli piloten. De wind speelde behoorlijk parten maar toch een verdiende winnaar. Heli kampioen Bram Krugers, 2e Emiel Sijbers en 3e Wido Bierman. Heel jammer van de crash van Wido maar desondanks toch een derde plaats.

Daarna de race drones. Altijd weer een mooi spektakel en ook voor het publiek was het genieten van deze snelheidsduivels. Ook hier deze keer het paaltjesvliegen in combinatie met de poortjes. Kampioen race drones Luuk Zegers, 2e Ruben Wijnhoven en 3e Jack Eijkens.

Ter afsluiting van de zaterdag het elektro vliegen met een 10 tal deelnemers. We hadden veel last van de wind maar het spektakel was er niet minder om. De figuren werden goed uitgevoerd, soms na een aangevraagde herkansing maar dit moet kunnen met deze weersomstandigheden en een verrassende uitslag met een beetje jaloezie binnen de familie.
9

Kampioen Elektro Peter Timmermans, 2e Luuk Zegers, 3e Jack Eijkens, 4e Joan Marsman, 5e Ap Rademakers, 6e Ton Driessen, 7e Dre v/d Sterren, 8e Yves Timmermans, 9e Gino Duarte en 10e Marcel van Hees. Na afloop een gezellig samenzijn in ons clublokaal en op het terras. Deze keer geen friet op locatie maar met een bestelling van Johns Foodstore van ruim € 200,– was het weer goed geregeld en sloten we de zaterdag gezellig met een drankje af.

Op de zondag zag het er even naar uit dat de wedstrijden helemaal moesten worden uitgesteld, maar iets later beginnen met de jeugdwedstrijden was dit keer de oplossing. Onze jeugdige piloten hadden al heel wat uurtjes kunnen oefenen zodat ze bijgestaan door hun coaches en de aanmoediging van het publiek weer zorgden voor een mooi evenement. Met 8 aankomende piloten konden zij het publiek vermaken al moesten sommige vliegeniertjes even wennen aan de spanning en aan het nieuwe onderdeel: het KIP vliegen. Ook hier weer een en al winnaars met de Kampioen jeugd Lucas, 2e Willeke, 3e Tess, 4e Linne, 5e Naud, 6e Pieter, 7e Naomi en een gedeelde 8e plaats voor Zoey en Kasper. En volgende keer is Tom ook van de partij… tenminste als hij is uitgeslapen.

Als laatste onderdeel even aandacht voor de verbrandingsmotoren. Alles tussen de buien door en met het publiek op het terras gingen we van start met een mooie wedstrijd. Vele figuren die correct moesten worden gevlogen al was het hier en daar wel moeilijk met dat straffe windje.

Ook weer enige discussie over de Immelman, maar de meesten wisten wel hoe hij moest worden uitgevoerd met enige excuses voor de wind die parten speelde. Het paaltjesvliegen blijft spectaculair en vooral de kip was moeilijk te raken al was dit voor Gino geen probleem. Kampioen verbrandingsmotoren Luuk Zegers, 2e Twan Cox, 3e Jack Eijkens, 4e Gino Duarte en 5e Jordy Verhagen.

Even paniek bij Jordy toen het gas bleef hangen van zijn toestel. Hij werkte grotendeels het programma af, was genoodzaakt om zijn tank leeg te vliegen en op een onverwacht moment landen. Een welgemeend applaus volgde en tevens konden wij als organisatie namens de brevetcommissie meedelen dat Jordy voor dit kordate optreden zijn solobrevet meer dan verdient heeft. Proficiat.

En als we alle uitslagen bekijken dan is er maar een clubkampioen Luuk Zegers

Piloot van het jaar 2019/2020 Ap Rademakers, voor de betrokkenheid en aanwezigheid bij vele clubactiviteiten en zijn prachtige prestatie met de bouw van zijn Piper. Een woord van dank aan fotograaf Emiel Sijbers en alle leden die hebben meegewerkt voor het slagen van deze clubwedstrijden en in het bijzonder onze Apollo Lady’s voor het traditionele aardbeiengebakje.

Ruben, Leo en Theo